Májmedence FC

Legutóbbi kommentek

Partnerek

BKV Hátra logo

Címkék

Címkefelhő

Testvércsapatok

Tabellák

Sorosolások

Májmedence-Aljas HFC 2-2 (0-1)

2009.04.07. 22:20 YNWA

Elöljáróban annyi, hogy ez a cikk sok személyre szabott dolgot és nyers véleményt fog tartalmazni, kérem senki ne sértődjön meg, nem basztatásból és puszta hobbiból írom, hanem, hogy tanuljunk a mai meccsből. Mindenféle véleményre kíváncsi vagyok, kommenteljetek, vagy akár a levlistán.

Sokadszor bizonyosodott be, hogy furcsa mód nálunk sokkal nagyobb tudású csapatok ellen sikeresebbek vagyunk. Felállt, stabil, erőszakos védelem ellen nagyon nehezen tudunk gólokat lőni. De ezt a meccset ettől függetlenül is be kellett volna húzni!

A szezonban eddig messze ma volt a legkevesebb ziccerünk, de 2-3 tiszta helyzet így is adódott, legnagyobb talán Dani kiugrása volt, de nagyon rossz lövése sajnos elakadt a kapusban. A 2 gólunk rögzített szituációk után kaptuk, főleg az első volt nagy hiba, oldalberúgás után fejelték (!) a gólt, kérdés miért Gellértnek kellett utolsó emberként védekeznie..

Elöl megint csak Fenyő tudott gólt szerezni, más csapattag 2 meccse nem lőtt gólt! Ez is tarthatlan. Az első gólja amúgy ma is fantasztikus bomba volt, a védjegyévé válik lassan. :)

Na és akkor vissza arra, ami a vezetésünk megszerzése után történt..

Nemtudom, ti hogy vagytok vele én alapvetően azért megyek a bajnokikra, hogy focizzak egy jót, hogy segítsek a csapatnak kihozni magából a maximumot. Ha ez csak úgy lehetséges, hogy az összes labdát kibikázzuk a stadionból, mert ez az egyetlen módja, hogy az ellenfél ne verjen minket agyon, akkor kibikázom. Nálam az is egy jó focinak számít. Idén viszont végre erre nem gyakran volt szükség, sokszor szemre tetszetősen, sok gólt lőve, szép támadásokat vezetve játszottunk. Ma jött egy nagyon kemény ellenfél, aki gyakorlatilag mást sem csinált, csak előrevagdosta a megszerzett labdákat, általában vaktában, kisebb részben az elől levő csatárnak. Elismerem ez rohadtul frusztráló volt, ráadásul a cselek sem jöttek be, ha meg bejött, akkor sokszor inkább szabálytalankodtak ellenünk, a szabadrúgások meg nemjöttek be ma. MÉGIS az második félidő elejére csak átvettük a vezetést, meglett az eredménye a rohamoknak. Erre ahelyett, hogy megnyugodnánk végre, és játszanánk a játékunkat, megpróbálni még gólokat szerezni (amire minden esély meglett volna szerintem, ha..), nem, álljunk vissza, és "játszuk" az ő taktikájukat.. Legalább 5 de inkább 10 fontos perc elment azzal, hogy hátul szarakodtunk a labdával, és még véletlenül sem próbáltunk újabb gólokat szerezni.. Az ellenfélnek a kemény játékkal, pont ez volt a célja, hogy mentálisan kikészítsen minket, és mint a mellékelt ábra mutatja gyönyörűen sikerült is nekik. 1 gól előnynél, egy ilyen csapat ellen bűn visszaállni, és 1 gólt még akár az eszkimói női u-14-es válogatott is találhat 20 perc alatt kispályán bárki ellen.. S lőn.. Nagyon kiábrándító volt, ez nem a Májmedence..

Jövő héten szünet, jól fog jönni, hogy összeszedjük magunkat, 21-én pedig következnek a Földturkászok, akik ma nagy meglepetésre kikaptak a Légszomjtól. Ennek ellenére erős csapat, bár mi aztat szeretjük.. :) Elöl nagyot kell fejlődni, sokkal hatékonyabbá kellene tenni a helyzetkihasználást. A meccsenként bekapott átlag 2.5 gól szerintem belefér. feltűnő még Marci formahanyatlása tavalyhoz és az idei szezon elejéhez képest, ősszel elkényeztetett minket, nagyok az elvárások. :) Remélem hamar visszatalál a régi formájához

Na hajrá tovább, nincs veszve semmi, lesznek még itt körbeverések! Hajrá Májmedence!

és no offense! :)

ja és aki kitalálta ezt a szabályt, hogy az oldalberúgást mértani pontossággal a vonalról kell elvégezni azt innen is üdvözlöm!

Kezdőcsapat: Szemy - YNWA - Macsi, Fenyő, Gellért

Cserék: Kurucz, Marci

Gólszerzők: Fenyő (2), Macsi

Többi eredmény:

FC Fehérvár - vöröSÖRdögök 2:1
Statikus Gumirugók - Dinamo Viak 1:3
Légszomj - Földturkászok 5:4
BKV Hátra - BGF-KVIFK B 9:5
Lin Kuei - Palota FC 10:6

Tabella a 6. forduló után:
1. BKV Hátra 6 6 0 0 +20 18p
2. Dinamo Viak 6 6 0 0 +15 18p
3. FöldturkÁszok 6 5 0 1 +25 15p
4. Májmedence 6 4 1 1 +14 13p
5. Lin Kuei 6 4 0 2 +5 12p
6. FC Fehérvár 6 3 0 3 +7 9p
7. Palota FC 6 2 1 3 -7 7p
8. Légszomj 6 2 0 4 -13 6p
9. Aljas HFC 6 1 2 3 -9 5p
10. vöröSÖRdögök 6 1 0 5 -6 3p
11. Statikus Gumirugók 6 0 0 6 -17 0p
12. BGF KVIFK-B 6 0 0 6 -31 0p

©BKV Hátra

1 komment

Címkék: összefoglaló elte lágymányosi

A bejegyzés trackback címe:

https://majmedence.blog.hu/api/trackback/id/tr971052795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fenyo5 2009.04.08. 09:17:12

Elöször is masodik gólunkat Macsi rúgta:)
Másodsorban a tegnapi meccs valóban frusztráló volt, bár én tudtam, hogy ez a taktikájuk és többször is említettem, hogy tavaly a Snapszúrás színeiben pályára léptem ellenük, akkor is ugyanezt játszották, pedig akkor egyéni képességek terén is jobbak voltak nálunk, ellenben a tegnapival. Most nekik hiányzott a legjobb játékosuk, de vele együtt is meg kellett volna verni őket. Nagyon nehéz ezzel az antifocival mit kezdeni, hiába cselezel ki egy embert, ott a következő, sajnos el kell ismerni, hogy csapatként és küzdőszellemben fölénk kerekedtek, pont amiatt, hogy végig az ő akaratuk érvényesült és ezért voltunk idegesek, játék helyett a bíróval, egymással, vagy ellenféllel foglalkoztunk. Az ilyen meccseket a legnehezebb megnyerni, akkor leszünk igazából jó csapat, ha ezeket a találkozókat 3 ponttal tudjuk abszolválni, nem kezdünk el értelmetlenül kapkodni. Ami bosszantó volt még, hogy hagytuk nekik leszűkíteni a területet, összes támadásunkat, egy kb 10m-es sávban erőltettük, azt is középen.
Kb. ennyi... Szerintem.
süti beállítások módosítása