Májmedence FC

Legutóbbi kommentek

Partnerek

BKV Hátra logo

Címkék

Címkefelhő

Testvércsapatok

Tabellák

Sorosolások

Májmedence-Statikus Gumirugók 4-2

2009.03.31. 20:32 YNWA

Megtört az átok.. de mennyire nemvolt egyszerű..

Talán nincs benne nagy túlzás, hogy idei legnehezebb meccsünkön vagyunk túl, még a Viak elleni meccsen is jóval több helyzetünk volt, csak ott ugye az elejét átaludtuk..

Már többször is feltűnt, hogy a csapat felveszi az ellenfél játékstílusát: tudunk parádésan és hihetetlen rosszul is játszani. Persze itt újabb nagy filozófiai kérdéshez érünk, hogy ugyan mi minősül rossz játéknak? A Gumirugók baromi szervezett, kemény és masszív védekezést mutattak be, amit nagyon nehéz volt feltörni. Ráadásul a megszerzett labdákat egyből ívelték fel a 2 csatárnak, akik rengeteget futva okoztak sok bonyodalmat. Az összes bajnoki közül eddig messze ma fáradtam el legjobban. Visszatérve a játékukra, mintha a nem is olyan régi Májmedencét láttam volna, hány de hány csapatot megfogtunk ezzel a taktikával... :D

De annál örömtelibb a mai győzelem, az ilyen meccseket 1 éve még szó nélkül elbuktuk volna.

Rengeteg hibával kezdődött a mérkőzés a Statikus nevét meghazudtolva védekezett, szinte nem is volt jó passzunk.. hálisten az indításaik 90%-a rossz volt, így gyorsan visszakerült hozzánk a labda, amivel továbbra sem tudtunk mit kezdeni.. Egy újabb labdaszerzést követően ráadásul a csatáruk meglódult a jobb szélen, az alapvonal előtt okosan középregurította az érkező csatárnak, aki nem kegyelmezett. 0-1

Ez a gól ha lehet csak még idegesebbé tett minket, továbbra sem találtuk az ellenszert. Azért most már több helyzetet is kialakítottunk egész pofás támadások végén, de vagy kapus védett nagyot, vagy a lövés volt a végén rossz, vagy odaért egy védő végül. A félidő vége előtt nemsokkal sikerült egyenlíteni, Fenyő egy távoli lövése a kapufáról a kapusra, onnan a hálóba pattant. 1-1!

Hogy még véletlenül se higgadhassunk le, az ellenfél gyorsan visszavette a vezetést, egy közepes lövésbe szerencsétlenül nyúlt bele az eddigi meccseinken bravúrt bravúrra halmozó kapusunk, és lábai között a hálóba került a játékszer. 1-2

A második félidőben pár kisebb helyzet után hozzám került a labda a félpályához közel a szélen, középre gurítottam, ahol lendületből érkezett Fenyő, és kb 15 méterről kegyetlen nagy gólt akasztott a jobb felső sarokba. Hatalmas gól volt! 2-2!

Hamarosan a vezetést is sikerült megszerezni, egy szöglet után Fenyő sarkazott a háta mögé, és a labda a hosszú sarokba csorgott.. gyönyörű de szerencsés gól volt, ezt elkell ismerni 3-2!

Ezután visszaálltunk, és gyors kontrák egyikével próváltuk eldönteni a meccset, de egyszerűen elképesztő mekkora ziccereket voltunk képesek kihagyni.. Ha 4 méterre áll a  csatárunkszemben a kapuval, senki nem zavarja könyörgöm lőjük már be, ne oldalra passzoljunk még egy fölöslegeset..  Közben a Gumirugók is becsülettel jöttek előre, de vagy Szemy védett jól, vagy jól zárt a védelem.

Fenyő még egy újabb távoli lövéssel végleg eldöntötte a meccset, ez is a kapufáról a kapusra pattanva lett gól. 4-2! Ma mellénk állt a szerencse.. :)Az ellenfél a végén még lehozta a kapusát is, de gólt már egyik csapat sem szerzett.

Igazi kiszenvedett győzelem volt a mai, de legalább ezen is túlvagyunk. Hatalmas gratuláció Fenyőnek aki 4 góljával szinte egymaga nyerte meg a meccset. Bár ezért tartjuk igazából.. :D

És innen is mégegyszer elnézést kérek az ellenfél nagytermetű csatárától, akivel hatalmasat ütköztünk, nem szándékos volt.. az minimum szuicid hajlamot feltételezne rólam, ami nincs. :)

Kezdőcsapat: Szemy - YNWA, Fenyő - Macsinka, Marci

Csere: Kurucz , Barna

Gólszerző: Fenyő (4)

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://majmedence.blog.hu/api/trackback/id/tr991038305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fenyo5 2009.04.01. 10:22:00

Akkor kommentelek, úgysincs kedvem tanulni:)
Tény h ezen a meccsen kellett a legjobban megküzdenünk a 3 pontért a bajnokság során, de ezt elsősorban magunknak köszönhetjük. Az oké h erősen érződött Gellért hiánya, de nem ez volt a legfőbb oka a szenvedésnek, hanem az az iszonyatos dekoncentráltság és kapkodás, ami jellemezte a játékunkat. Annak ellenére h masszív, egységes csapat volt a SG sokkal simábban kellett volna nyerni. Helyzetek nagy részében rossz döntéseket hoztunk, lövés a világ végéről/ passz a kapu elött 3m- rel. Amikor meg ott voltunk helyzetben akkor az ellenfél kapusából csináltunk hőst, vagy pedig a labdafogó háló magasságát teszteltük. Kényszerítők, üres területre való befutások alig voltak, nem találtuk el az ideális felállást (gyakran senki sem volt elöl), feleslegesen szűk területen próbáltunk játszani, támadásaink meddők voltak. Na de lényeg a győzelem, jövő héten Aljas, az se lesz matiné...

fenyo5 2009.04.01. 16:07:39

Földturkászok- Fehérvár 6-4 (uh állítolag szarok voltak önmagukhoz képest), BKV- Légszomj 6-3.
Földturkász nem lesz egy egyszerű brigád...
2 csatáruk(?) 13 ill 14 gólos, legtöbbet rúgták/legkevesebbet kapták.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.04.01. 17:18:04

szép-szép de azt hozzákell tenni, hogy igazán komoly csapattal (az első 4 közül) még egyikkel sem játszottak, a Lin Kuei is 3+1-ben játszott ellenük, úgy nyertek. De persze erősek, simán feljutónak tűnnek.

többi eredmény amúgy (BKV Hátra honlapjáról):
Az 5. forduló eredményei:
Aljas HFC - Lin Kuei 4:8
BGF-KVIFK-B - vöröSÖRdögök ?:?
BKV Hátra - Légszomj 6:3
Dinamo Viak - Palota FC 7:4
FC Fehérvár - FöldturkÁszok 3:6
Májmedence - Statikus Gumirugók 4:2

Tabella:
Tabella az 5. forduló után:
1. FöldturkÁszok 5 5 0 0 +26 15p
2. BKV Hátra 5 5 0 0 +16 15p
3. Dinamo Viak 5 5 0 0 +13 15p
4. Májmedence 5 4 0 1 +14 12p
5. Lin Kuei 5 3 0 2 +1 9p
6. Palota FC 5 2 1 2 -3 7p
7. FC Fehérvár 5 2 0 3 +6 6p
8. Aljas HFC 5 1 1 3 -9 4p
9. Légszomj 5 1 0 4 -14 3p
10. vöröSÖRdögök 4 0 0 4 -12 0p
11. Statikus Gumirugók 5 0 0 5 -15 0p
12. BGF KVIFK-B 4 0 0 4 -20 0p

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.04.01. 18:55:23

@YNWA: BGF-KVIFK-B - vöröSÖRdögök 6:13

lol :D
süti beállítások módosítása