Májmedence FC

Legutóbbi kommentek

Partnerek

BKV Hátra logo

Címkék

Címkefelhő

Testvércsapatok

Tabellák

Sorosolások

Májmedence - Palota FC 6-5 (1-3)

2009.05.19. 20:46 YNWA

Ezt is megértük! Feljutottunk!

Mintegy félórás, Maradonát simán elhomályosító bemelegítés után úgy elfáradtunk, hogy kétségessé vált a meccsen való részvételük kedződhetett végre a hatalmas téttel bíró összecsapás. Mindkét csapatnak győznie kellett a céljai (feljutás vs. bentmaradás) eléréséhez. A meccs elején nagyon érződött a csapaton a hatalmas tét, lassúak, pontatlanok voltunk, és a futómennyiséggel is bajok voltak. Ilyen melegben idén még nemjátszottunk. De a fő probléma a feszültség volt, csak reméltük, hogy idővel elmúlik.

A Palota szerzett vezetést egy távoli, nem túl erős, ámde pontos lövéssel, amit Fenyő egyenlített ki egy oldalról való betörés után, ballal. Egyre javult a játékunk, több hatalmas helyzetet puskáztunk el, főleg Gellért járt ebben az élen, nem érezte a kaput. Még. :) Közben a Palota is nagyon jól, és kultúráltan játszott, többször alakítottak ki létszámfölényt gyors ellentámadásaik során, amelyek közül kettőt is góllal fejeztek be. Kezdett aggasztó irányt venni a meccs alakulásának folyása, de tudtuk, még rengeteg van hátra, nincs veszve semmi.

A második félidőt ennek szellemében hatalmas elánnal kezdtük, és nem sokkal több, mint 5 perc alatt 3 gólt rúgva megfordítottuk az eredményt! Hatalmas iramot diktáltunk ebben az 5 percben, és azt a gyors, kevés, de pontos passzos játékot játszottunk, ami már sokszor kisegített a szezonban. Gellért lőtte mindhárom gólt, főleg az első volt szép, Fenyő lapos beadását kapásból, sarokkal juttatta a hálóba (a la Del Piero 1997-ben. Azzal a különbséggel, hogy a mai meccsnek tétje is volt.)

A vezetés megszerzése után nagyon visszaáltunk, de még rengeteg volt vissza, érezhető volt, hogy ezt így nem lehet kihúzni, ha nem változtatunk valamit gyorsan. Sajnos ők még a remélt változtatásunk előtt betataláltak, így 4-4-el fordultunk az utolsó 10 percre. Dráma!

Újra nagy erőkkel kezdtünk támadni, de ők is több nagy helyzetet kihagytak, egyszer egy az egyben vezették Szemy-re aki hatalmas bravúrral védett..

A másik kapunál viszont gyors egymásutánban kétszer szabálytalanul szerelték játékosunkat a büntetőterületen belül, és a megítélt büntetőket Fenyő könyörtelenül bevarrta. 6-4! Ezután még kaptunk egy 10 méterest is, amit kihagytunk, de nagyobb helyzet már a Palota előtt sem alakult ki, végre jól védekeztünk, a távolabbi lövéseket pedig Szemy jól védte. Elöl közben Macsinka kiakasztó módon lőtt egy ziccert, ott kiborultam. :D A meccs legvégén a bíró még ítélt az ellenfélnek egy időn túli büntetőt, Fenyő kezezése miatt (a keze a testéhez volt szorítva, ilyenkor mi a követendő magatartás? Vágjuk le vajon?), ami szerencsére már nem osztott nem szorzott, győztünk!!!

Az előző években hajszállal maradtunk le az első osztályról (sorrendben 1 meccsen, 1 percen, ősszel pedig csak a rosszabb gólkülönbségen múlt), már nagyon kijárt a csapatnak! Köszönöm mindenkinek, egy élmény volt. :)

És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a Palota FC-ről megemlékezzek. Kommentekben szóljatok le nyugodtan, lehet máshogy látjuk, de én a többi csapat honlapja alapján sokkal rosszabbra számítottam. Ezért elnézést is kérek tőlük, nem rosszindulatból írtam, amit, hanem csak azt foglaltam össze, amit máshol olvastam. Persze voltak nemszép dolgok, mint amikor a kapusunk kidobásába kézzel belekapott a csatáruk (és még a bíró sem fújt semmit), vagy amikor a labdát stablian birtokló kapusunkat kézen rúgták, de ezeket írjuk a nagy tét számlájára. Vagy ne. Alapvetően egy nagyon stabil, fizikumukat jól kihasználó, kellemetlen focit játszó csapat, akik ellen 100% kellett nagyot kellett küzdenünk a győzelemhez.

Kezdőcsapat: Szemy - YNWA, Fenyő - Macsinka, Gellért

Cserék: Kurucz, Marci

Gólszerzők: Fenyő (3), Gellért (3)

 

Betennék egy dalt, amit a hoki VB-n énekeltünk, de sajna nemtalálom: "Soha többé Bé csopooort, soha többé B csopooort, áléééáléééé, áléééáléééééé" :D

12 komment

Címkék: összefoglaló elte lágymányosi

A bejegyzés trackback címe:

https://majmedence.blog.hu/api/trackback/id/tr541132174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fenyo5 2009.05.19. 23:11:33

Minek kell történnie h egyszer ne az ellenfél legyen az Isten????
Utánrúgtak Gellértnek, Szemybe belerúgtak amikor nála volt a labda, szövegeltek, leköcsögöztek.
Amúgy meg ma retek szarok voltunk (nem volt ez a mai 100%, hanem jó ha 30...), szerencse h gyengék is voltak, valamint saját hülyeségük miatt megverték magukat...
De lényegtelen a mai meccs m a szezon szép volt, a lényeg h jövőre AAAAA csoport!!!
Évzárót meg jövőhéten!!!

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.19. 23:18:38

@fenyo5: hm az utánrúgást én nemláttam, az úgy kicsit más.. de én pl a statikus vagy az aljas ellen sokkal több rúgást kaptam, ha nem is szándékosak voltak, de fájdalmasabb meccsek mindenképp :)

Amúgy meg van írási joga minden csapattagnak, ha nem is tudtatok róla eddig, lehet írni ha nemtetszik :)

a 100% meg így belegondolva valóban nemvolt annyi, elég nagy védelmi hibáink is voltak, és a támadások is akadoztak. Kérdés ez mennyire írható az ellen számlájára.. Állapodjunk meg 65%-ban :)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.19. 23:27:17

@YNWA: Ja és mielőtt jönnének a felháborodott SG és Aljas fanok, semmi bajom a csapatukkal, régen mi is kb ugyanolyan focit játszottunk mint ők, ha az működik, akkor az működik.. :)

Macsinka 2009.05.20. 09:32:44

@YNWA: Mi nem rugdosódtunk soha ezt ne írd le többet, hogy ilyen focit játszottunk, mert nem igaz!

fenyo5 2009.05.20. 11:42:36

@Macsinka: Ne lázadjál Dani!:)
Amúgy igazad van, életbe soha nem kötekedtünk ellenféllel és én se emlékszek arra, hogy valaha szándékosan faultoltunk volna betonon...
De lehet h az én memóriám rossz:)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.20. 13:37:06

@Macsinka: @fenyo5:

egy betűvel nemírtam sehol, hogy kötekedtünk/rugdosódtunk/szándékosan faultoltunk valaha is. nemtom ezt honnan szedtétek.

annyit írtam, hogy régen megesett, hogy hasonló stílusban játszottunk, mint az SG és az Aljas, egyszereűen mert lassúak voltunk az ellenhez képest.

nyugimár. :)

Macsinka 2009.05.20. 16:22:02

Ki kellene tenni a Gábort a csapatából... :DD

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.20. 16:30:38

@Macsinka: tudtam én, hogy ezért kombózol ziccerben is a végén, hogy nejussunk fel, és megbuktass

mondd a szemembe ha bajod van vazze! :D

Macsinka 2009.05.20. 16:50:18

Azt nem lehetett máshogy megrúgni...:D

dave86 2009.05.20. 18:42:42

Szeretnék gratulálni csapatom, a BKV Hátra nevében is a feljutáshoz! Korrekt, jó csapatnak ismertünk meg benneteket és további sok sikert kívánunk!

Ősszel számítanánk rátok az edzőmeccseken, remek ellenfél vagytok!

Üdv.,

Taródy Dávid
BKV Hátra

dave86 2009.05.20. 20:10:33

Gratulálok az ezüsthöz! :)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.20. 20:23:46

@dave86:

ÁÁÁ, szenzációs! Király :)

Kösz az infót :)

Ja és edzőmeccset bármikor, csak szólj :)
süti beállítások módosítása